Onpersoonlijk zaken doen

brug open

Een goede band tussen jou en je Duitse zakenpartners, hoe zit het daarmee? Het valt niet mee om die te creëren. Let op: een persoonlijke band is helemaal niet nodig om met Duitsers zaken te doen.

Je herkent het wel: Duitse zakenlui gedragen zich afstandelijk. Ze zien er keurig uit met stroopdas en pak. Ze geven een handje en houden je op die afstand van een halve meter. Ze blijven iedereen vousvoyeren.

 

Erst die Arbeit, dann das Vergnügen
~ Eerst het werk, dan het plezier

 

In het bedrijfsleven geldt: Erst die Arbeit, dann das Vergnügen. Je zakenpartner wil zaken regelen. Verder voorlopig niets. Of het mooi weer is of de reis naar de afspraak toe goed was, mag nog even besproken worden. Maar dan wil de Duitse zakenman aan de slag. Om met je te onderhandelen of om een contract uit te werken, hoeft hij niets te weten over je vakantie, je kinderen of je vrijwilligerswerk.

Als de Duitse directrice weet dat je liever thee dan koffie drinkt, is dat genoeg. Hoe duurzaam de drankjes zijn of waar ze verbouwd worden? Dat heeft niets te maken met jullie zaken. En dat wil de Duitser: zaken doen met jou. Succes!

 

Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch