Vertrouwen vanwege expertise

vertrouwen vanwege expertiseMijn Duitse belastingadviseur is een sympathieke vrouw begin veertig. Ik ken haar sinds mijn twaalfde, omdat ze de belastingzaken regelt voor het bedrijf van mijn moeder. — En nog steeds zeg ik Sie (~u) tegen haar.

Inmiddels helpt ze mij ook al vijf jaar met mijn eigen Duitse aangifte. Ieder jaar kom ik er voor een adviesgesprek en sturen we zo’n vijf mails heen en weer. Een persoonlijke band is hiervoor blijkbaar overbodig.

Eerder had ik op deze blog beschreven hoe weinig Duitse zakenmensen zich bezighouden met persoonlijke aangelegenheden. U doet alsnog zaken met Duitsers. En u wilt  weten hoe u dan wèl hun vertrouwen wekt. Terecht.

 

Het middel is simpel: professionaliteit. 

Mijn belastingadviseur is vakbekwaam. Ze weet en kan veel. Wat ze niet weet, zoekt ze uit voor me. Ze is loyaal en integer. Ze krijgt deze opdracht ieder jaar opnieuw – en inzicht in mijn financiën. Ik vertrouw haar.

Andere trucjes gebruikt ze niet. Mijn belastingadviseur belt me niet op alleen om te vragen of ik weer iets voor haar heb. Ze vraagt geen dingen, die niet te maken hebben met de belasting. En ze vraagt vooral niet veel van mijn tijd.

De Duitse zakenrelatie kan u vertrouwen? Ga dan professioneel te werk. Meer niet.

Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch