Nederlands-Duitse carrièredag

 

Op 18 april is het de Dag van de Duitse taal. Dus was ik op een beurs: de Nederlands-Duitse carrièredag. Weer een hoop verkent.

 

Frau Doktor Wakili representeerde de Deutsche Welle, de Duitse omproep voor het buitenland. Ik heb genoten van haar media-training. Ze gaf advies voor televisie-interviews, vervolgens interviewde ze mij en gaf hierop weer toegepast feedback. Erg leerzaam en charmant.

 

Julia Striegl liet zien wat de Nederlands-Duitse Handelskamer kan betekenen voor Nederlandse en Duitse zakenmensen. Zij gaf een ontzettend leuke en vooral beknopte uitleg over interculturele verschillen en handige trucjes bij zakelijke relaties over de grens. Knap.

 

Het Deltion College presenteerde zich van zijn allerbeste kant en trakteerde op een eigen interpretatie van Currywurst. Het leek weinig op de maaltijd in Berlijn, maar er zat worst bij, ketchup en curry-poeder. En het was lekker.

 

Bedankt voor de uitnodiging voor en organisatie van de Nederlands-Duitse carrièredag!

 

 

Benieuwd naar Marias ervaringen? Voor advies mag u gratis bellen of mailen.
Fragen kostet nichts. 

 

Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch

 

Tags: