op de Duitse beurs

Het kàn persoonlijk

Die Duitse belastingadviseur van me. U kent haar al van mijn blogpost “Vertrouwen vanwege expertise”: professioneel, integer, zakenrelatie van mijn moeder.

Ook dit jaar heb ik de administratie over mijn belastingen in Duitsland weer aan haar gegeven. Het was de zoveelste keer; mijn voorkeur voor zwarte koffie heeft ze inmiddels onthouden.

Nadat we de aangifte hadden afgesloten, vroeg ze of ik nu helemaal naar Nederland was geëmigreerd — de eerste persoonlijke vraag in ruim tien jaar. Zij had er vorig jaar een vakantiehuis gekocht en samen met man en zoon gingen ze nu regelmatig naar de Nederlandse kust. We hadden het die middag nog over haar angst voor motorrijden, over haar mans enthousiasme over juist deze sport, over mijn moeders stijl van leidinggeven en over de openbare bloemperken die niet in haar smaak vielen.

Uit een stabiele zakenrelatie kàn een persoonlijke band groeien.

Koetjes en kalfjes. Met een Duitse zakelijke relatie. Het kàn wel.
Past u wel op: Dit gesprek begon na een jarenlange goede en serieuze zakenrelatie. En: Het begon na afloop van onze zaken van die dag.

Onze afspraak volgend jaar zal vast niet beginnen met small talk.

 

Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch