gaan, lopen, fietsen, varen

De grootste voldoening

Een vriendin van me is coach. Deze week vroeg ze me wat mijn grootste voldoening is in mijn werk.

 

Verschil laten inzien

Ik word blij wanneer de salesmanager in Vianen inziet dat zijn Duitse zakenpartner “zo raar doet”. Samen komen we er dan achter waar dat soort gedrag van de Duitser wel vandaan komt. Verschillen in mentaliteit laten inzien, dat hoort bij mijn werk.

 

De volgende stap

De verkoper speelt nu beter in op het gedrag van zijn klanten in Duitsland. Één keer dat hij inziet hoe de Duitse relatie omgaat met nieuwe leveranciers, past meneer de verkoper zijn gedrag aan en onderhoudt hij een betrouwbare zakenrelatie. Prettiger samenwerken en groter rendement voor de ondernemer in Vianen.

Aan mijn klant laat ik het verschil zien. Vervolgens help ik hem om het te begrijpen en te overbruggen.

 

Dit is de grootste voldoening in mijn werk

Het succes van Nederlandse zaken met Duitsers vergroten door betere interculturele communicatie.

 

Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits: handeln auf Deutsch

 


Tags: