aan de telefoon

Duits leren door luisteren: mp3’s Zakelijk Duits

Duits is belangrijk voor jouw zaken in Duitsland. Jouw Duits zou je willen verbeteren. Maar wanneer maak je daar nog tijd voor?

Één manier om een taal steeds beter te leren is luisteren. Dat kan heel makkelijk op weg naar je werk. Het beste leer ik wanneer de inhoud mij raakt. Als ik belangrijk vind wat ik hoor, ben ik geconcentreerd en begrijp ik er meteen veel meer van. Herken je dit?

Luister! 

Daarom is er de audio-blog Zakelijk Duits. Ik maak mp3’s over de Duitse taal en Duitse zakelijke omgangsvormen. Iedere maand produceer ik een kort audio-fragment over het zakendoen met Duitsers, inclusief de Duitse woordjes en uitdrukkingen die daarbij horen.

In de mp3’s luister je naar onderwerpen als zich voorstellen in het Duits, status en hiërarchie op de Duitse werkvloer, onderhandelen met Duitsers, marketing en kerstgroeten aan Duitse relaties…

Gratis mp3’s Zakelijk Duits

De audio-blog gaat ook over taalverschillen Duits-Nederlands. Hoe voorkom je misverstanden? Regelmatig behandel ik een koppel valse vrienden. Dan ontrafel ik bijvoorbeeld het verschil tussen ‘het voorjaar’ en das Vorjahr of tussen ‘zullen’ en sollen.

De september-mp3 Valse Vrienden gaat over ‘durven’ en dürfen. Ken jij het verschil?

De audioblog Zakelijk Duits

Dit zijn dus mp3’s over Duitse omgangsvormen, mentaliteit, de Duitse taal, woordenschat, vaste uitdrukkingen, Duitse grammatica en valse vrienden Nederlands-Duits.

Abonneer je nu op de gratis audio-blog en luister maandelijks naar één of twee mp3’s over Zakelijk Duits!

Toch liever lezen over valse vrienden?

Wat bedoelen Duitsers wanneer ze het hebben over liegen, gebeten, verführen, im Büro of klar kommen?

Lees de uitleg. Over valse vrieden heb ik al een hoop geschreven. Lees maar! 

 

 

Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
06 34 36 86 26
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits: handeln auf Deutsch 

Tags: