Belangrijke talen voor het Nederlandse bedrijfsleven

Belangrijke talen voor het Nederlandse bedrijfsleven

door Jeroen van den Engel van Vertaalbureau Perfect

 

Populaire talencombinaties

In de infographic staan interessante bevindingen over taal. Wat zijn de meest vreemde talencombinaties? En wat zijn de belangrijkste talencombinaties binnen én buiten de EU? Binnen de EU is de belangrijkste talencombinatie Nederlands – Engels met zo’n 35%. Onze oosterburen zijn ook op taalgebied belangrijk voor Nederland, maar liefst 19% van de vertalingen vanuit het Nederlandse bedrijfsleven wordt naar het Duits vertaald.

 

Ontwikkelingen in de vertaalmarkt

De vertaalmarkt is erg dynamisch en ontwikkelt zich continu. Welke taal is over 5 jaar ‘leading’? En welke soorten vertalingen worden steeds belangrijker? Interessante vragen voor de taalstudenten van nu. Op dit moment is er vanuit het bedrijfsleven de meeste vraag naar het Engels en Duits. De meest ‘vreemde’ talencombinatie is Engels – Creools. Creoolse talen zijn ontstaan uit communicatie tussen personen die niet dezelfde moedertaal spreken. Leuk om te zien dat taal in een dergelijke situatie een eigen manier vindt om twee mensen met elkaar te verbinden!

 

Infographic over belangrijke talen

Vertaalbureau Perfect heeft een infographic opgesteld op basis van meer dan 5000 vertalingen in 2014 voor bedrijven en organisaties. Vertaalbureau Perfect is daarmee een van de grootste vertaalbureaus van Nederland.

 

een blogpost van Jeroen van den Engel van Vertaalbureau Perfect

 

Download de infographic als pdf: Belangrijke talen voor het Nederlandse bedrijfsleven

 

Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch 

 

 

Tags: