woordenschat Duits

Duitse teksten om Duits te leren

Om in te duiken in een vreemde taal lees ik graag. Een Zweedse roman op vakantie, Italiaanse kookrecepten, Engelse krantenartikelen. Daar leer ik zo veel van. Er komen altijd woorden en vaste uitdrukkingen voor die voor mij duidelijk maar toch nieuw zijn. Bovendien gaat het om de mentaliteit, kennis en ervaring van de mensen die mijn doeltaal spreken. Daar verdiep ik me graag in! Duitse teksten voor u misschien?

 

Duitse teksten online

Wilt u uw Duits verbeteren en de Duitse cultuur en maatschappij verkennen? Duitse teksten zijn ideaal om te leren. Waarover wilt u lezen? Het nieuws? Maatschappelijke kwesties? Heerlijke recepten? Culturele recencies?

Ik geef u een overzicht over leerzame en leuke Duitse teksten online.

 

Spiegel Online: het nieuws in het Duits en de Duitse consument

Het nieuws lezen in het Duits. Maar dan geen ingewikkelde lange zinnen en geen ellenlange krantenartikel. U wilt wel informatie en commentaar in het Duits, graag een plaatje erbij. Onder Duitsers is Spiegel Online erg geliefd. U leest er niet alleen over politiek, economie en sport maar ook nieuws uit de wetenschap, reisverslagen of tips over gezondheit, auto en stijl. Dit zijn fantastische Duitse teksten. Herontdek het nieuws in het Duits!

Met de reeks “Endlich verständlich” verzamelt Spiegel Online heldere uitleg en overzichtelijke samenvattingen van ingewikkelde zaken.

 

Chefkoch: handige Duitse recepten met aanbeveling

Houdt u van Duits eten of gewoon van variatie? Op chefkoch.de tikt u gewoon één ingrediënt in of de naam van uw favoriete Duitse schotel. Ook recepten zijn Duitse teksten. Er verschijnen vaak meerdere varianten met cijfers voor het recept. Vooral wanneer er een ongebruikelijke combinatie ingrediënten in mijn koelkast staan, heb ik al verrassend lekkere gerechten kunnen toveren met de hulp van deze pagina. Ga lezen en koken!

 

Perlentaucher: culturele recencies en Duitse kunstkritiek

Cultuur boeit u? Duikt u graag in het diepe om bijzondere parels te vinden? De site Perlentaucher verzamelt het mooiste en belangrijkste uit de cultuur. Hier leest u recencies over boeken en films. Op de samenvattingen van krantenartikelen volgt vaak scherpe en fascinerende kritiek. Veel Duitse teksten over muziek, kunst en literatuur. Laat u fascineren door de Duitse cultuur!

 

Die Zeit: wekelijks Duitse verslagen en commentaren

De krant Die Zeit ontvang ik welke donderdag op papier. De meeste grote artikelen, columns en fotoreeksen staan ook online. De kwaliteit van het journalisme lijkt op die van de grote Duitse dagkranten. Het gaat echter meer om de analyse en interpretatie dan om het feitelijke nieuws. In dit soort verslagen krijgt u snel een indruk van de typisch Duitse mentaliteit. Lees hoe Duitsers het nieuws interpreteren!

 

 

 

 

Meer Duitse media

Ik heb meer geschreven over Duits leren met Duitse media online. Uw Duits verbeteren kan zo makkelijk en vermakelijk zijn! Wilt u eens luisteren naar Duitse muziek of naar de Duitse radio of een boeiende tv-uitzending bekijken? Ik heb meer tips en links over Duits leren met Duitse media online.

 

Advies op maat? Vraag het vrijblijvend aan Maria!

Bent u op zoek naar geschikte Duitse teksten? Waar wilt u graag over lezen in het Duits?

Ik help u graag de juiste websites of printmedia te vinden.

Mail uw vraag aan info@mariastratemeier.com

 

 

 

Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch 

 

Tags: