Duitse radio Duits leren

Duits leren met Duitse radio

Met de Duitse radio kunt u makkelijk uw Duits verbeteren. Online vindt u een grote keuze uit programma’s. Verbeter uw Duits luisterend. Over verschillende onderwerpen verwerft u interessante kennis. Bovendien luistert u naar woordenschat en omgangstaal. Zo went u automatisch aan typisch Duitse uitdrukkingen en gezegdes.

 

Hieronder geef ik tips en links naar geschikte Duitse radio-kanalen en programma’s om uw Duits mee te verbeteren.

 

Deutschlandradio: kwaliteitsomroep voor héél Duitsland

De landelijke openbare omroep bestaat uit drie zenders: Deutschlandfunk informeert over politiek en economie; ’s avonds luistert u naar klassieke muziek. Deutschlandradio Kultur geeft verslag en commentaar over maatschappelijke onderwerpen, wetenschap, kinder-programma’s en veel cultuur; woordbijdragen wisselen af met pop-muziek. DRadio Wissen vertelt op een vermakelijke en afwisselende manier over nieuws uit de wetenschap, alledaagse vraagstukken en de leefwereld van jonge volwassenen.

 

Podcast: Duitse radio om mee te nemen

De regionale omroep SWR2 (Südwestdeutscher Rundfunk) presenteert informatieve audio-fragmenten om mee te nemen. De podcast SWR2 Wissen verschijnt wekelijks en behandelt onderwerpen als filosoferen met kinderen, glutenvrij koken, Moldavië tussen oost en west. Het abonnement is gratis en u ontvangt elke week een mp3 van ca. 20 minuten over een boiend thema – direct op uw smartphone.

 

Meer Duitse media

Uw Duits verbeteren kan zo makkelijk en vermakelijk zijn! Wilt u eens een Duitse tekst lezen of luisteren naar Duitse muziek of een boeiende tv-uitzending? Ik heb meer tips en links over Duits leren met Duitse media online.

 

Advies over Duitse radio? Vraag het vrijblijvend aan Maria!

Bent u op zoek naar een geschikte Duitse radio-kanaal of een Duitse uitzending? Waar wilt u graag naar luisteren in het Duits?

Ik help u graag de juiste Duitse radio-programma’s te vinden.
Mail uw vraag aan info@mariastratemeier.com

 

Meer info, coaching en advies

Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch 

 

Tags: