gratis Duits leren online

Gratis Duits leren online

Online zijn er veel gratis tools om uw Duits op te frissen. Alles wat u nodig heeft, is tijd voor zelfstudie. Het materiaal staat al klaar. U kunt direct van start met gratis Duits leren online.

 

 

Uitdagend en haalbaar: gratis Duits leren online

Maar waar te beginnen? De opdrachten moeten niet te saai zijn. U wilt uitdagende onderwerpen en haalbare oefeningen. Lees mijn tips en kies wat bij u en uw Duits past.

 

 

 

Duitse tv voor beginners. Gratis Duits leren online:

Jojo sucht das Glück

De Duitse publieke omroep Deutsche Welle biedt meerdere reeksen van een telenovela. Jojo is een Braziliaanse meid die naar Keulen komt en daar allerlei typisch Duitse dingen meemaakt. De afleveringen duren slechts enkele minuten. U luistert naar Duitse tv en leest de Duitse ondertiteling. Bij elk stukje video horen vragen naar het begrip en kleine opdrachten over grammatica. Hiermee verbetert u uw kijk- en luistervaardigheid. U bouwt Duitse woordenschat op en komt veel te weten over typisch Duitse culturele aspecten. Kijk, luister en leer met de video’s over Jojo.

 

Duitse grammatica. Gratis Duits leren online:

mein-deutschbuch.de

Deze website met uitleg over de Duitse grammatica is overzichtelijk en correct. In het Duits worden alle structuren uitgelegd. Voor wie Duits leest en de Latijnse termen gewend is (maskulin, Akkusativ, Plural…), biedt deze site antwoord op alle grammaticavragen. U vindt hier bijvoorbeeld een lijst met onregelmatige werkwoorden , uitleg over wederkerend voornaamwoorden en de vervoeging van bijvoeglijk naamwoorden.

Vaak krijg ik grammaticavragen van een cursist. In mijn uitleg ga ik in op het Nederlands en vergelijk ik de twee talen samen met de cursist. Wanneer het fenomeen duidelijk is, geef ik graag voorbeelden en de overzichtelijke samenvatting van deze website mee. Lees hoe de Duitse taal in elkaar zit.

 

Tekstbegrip en woordenschat. Gratis Duits leren online:

DW Top-Thema

Leest u graag over sociale, culturele en politieke onderwerpen? De Duitse publieke omroep Deutsche Welle presenteert regelmatig artikelen van twee A4tjes met koppen als “Kinogeschichte: Charlie Chaplin und Adolf Hitler“, “Donald Trumps deutsche Wurzeln“, “Frauen im Islam“, “Wie Landwirtschaft der Umwelt schadet“… Op elke tekst volgt een woordenlijst met uitleg. Daarna leest u vragen naar tekstbegrip en een opdracht om typisch Duitse dingen te rechercheren. Naast lezen kunt u ook luisteren naar precies dezelfde tekst, voorgelezen door een Duitser. Veel plezier met Duitse lezen en leren online.

 

Duitse cultuur in filmpjes. Gratis Duits leren online:

Deutschlandlabor

Het Duitse Goethe-Institut heeft korte tv-rapportages gemaakt om de Duitse cultuur uit te leggen. De reporters Nina en David van Deutschlandlabor zoeken alles uit over Wurst of Bier maar ook over Urlaub ~ vakantie, Literatur of Kuscheltiere ~ knuffels. Elke film is zo’n vijf minuten lang en er zitten online oefeningen bij. Daarnaast vindt u het manuscript (de test uit de hele video), mogelijke opdrachten en wat ideeën voor docenten van een groep of klas. Gratis Duitse leren online en af en toe vijf minuten bijzonder Duitse dingetjes bekijken. 

 

Dagelijks hapje Duitse taal. Gratis Duits leren online:

NubeterDuits

Wilt u elke dag vier vragen ontvangen over Duits op uw niveau? De website NubeterDuits verstuurt een gratis mailing met deze opzet. U geeft uw mailadres op en vinkt aan op welk niveau u vragen wilt krijgen. Op deze manier denkt u dagelijks even na over de Duitse taal.

Na aanleiding van uw quizvragen komt u misschien op eigen vragen of commentaar over Duits. Ik help u graag met uitleg: gewoon even mailen aan info@mariastratemeier.com

 

 

Meer Duitse media om mee te leren?

Lees mijn blogpost over Duitse teksten, liedjes, tv en radio.

 

 

Meer info, coaching en advies

Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch 

 

 

Tags: