ondersteuning zakendoen Duitsland

Ondersteuning voor zakendoen in Duitsland

Voor uw Duitse zaken zoekt u professionale ondersteuning? Laatst leerde ik Nicole Boonman kennen. Met deze gastblog stelt zij zich aan u voor:

 

Samenwerken met een virtueel assistente…

de succesformule voor  ondernemers die zaken doen met Duitsland.

U staat met uw bedrijf op het punt waar u van droomde: uw zaken gaan goed, uw onderneming floreert, u zet succesvolle stappen op de Duitse markt en u bent drukker dan ooit. Geweldig natuurlijk! Hier heeft u het allemaal voor gedaan tenslotte.

 

Te veel werk

Maar u merkt inmiddels ook, dat het soms allemaal wel erg veel wordt. U vraagt zich af waar u de tijd vandaan haalt om uw e-mails op orde te houden en tijdig te beantwoorden, uw offertes na te bellen, uw afspraken goed te plannen en voor te bereiden en uw bestaande klanten tevreden te houden.

 

Duitse taal

U heeft plannen of misschien doet u inmiddels al succesvol zaken op de Duitse markt omdat u uw organisatie graag internationaal wilt uitbreiden. Hiertoe heeft u zelf veel tijd en moeite gestoken in het aanleren of verbeteren van de Duitse taal want als ondernemer weet u dat het makkelijker is om zaken te doen met Duitstalige klanten als die in hun moedertaal te woord gestaan worden. De taal leren spreken van je klanten en kennis vergaren over hun gebruiken en culturen is super belangrijk.

 

Nog meer taken op uw toch al eindeloze TO DO lijst. U komt uren te kort!

 

Ondersteuning

Misschien bent u toe aan een virtueel assistente (VA)

Nu hoor ik u denken, virtueel assistente?

Ja, een virtueel assistente die u online, dus op afstand, secretariële, administratieve en organisatorische ondersteuning biedt, waarbij het contact voornamelijk wordt onderhouden door telefoon, e-mail of Skype.

 

Niemand is goed in alles

Bij het runnen van een succesvol internationaal bedrijf komt veel kijken, veel ondernemers vinden het lastig om hun bedrijf goed te laten draaien. Nog moeilijker wordt het als klanten en leveranciers een andere taal spreken en een andere cultuur kennen. Als ondernemer bent u goed in uw eigen expertise, maar geen enkele ondernemer is goed in alles. Natuurlijk kunt u nieuwe vaardigheden aanleren, maar dat vraagt vaak enorm veel tijd.

 

Wat wilt u uitbesteden?

Een virtueel assistente kan u hierbij helpen. Heel specifiek geeft u aan welke taken u telkens weer veel tijd en energie kosten. Taken die te maken hebben met:

  • dagelijks management

zoals het beantwoorden van e-mails of het maken van afspraken in het Duits, uw

reisplanningen voorbereiden of het organiseren van vergaderruimtes en hotels om uw

internationale bezoek te kunnen ontvangen.

  • communicatie

telefoon beantwoorden en zakelijke correspondentie naar Duitstalige klanten of leveranciers, Skype gesprekken organiseren

  • leveren van producten / diensten

producten toesturen of de levering in gang zetten, facilitaire zaken regelen bij organisatie van een training/workshop of evenement.

 

Uiteraard is dit een kleine opsomming. Welke taken u uitbesteedt, dat beslist u zelf en is voor elke ondernemer anders.

 

Welke taken kosten u te veel tijd?

Vindt u het lastig om te bepalen welke taken een VA voor u zou kunnen uitvoeren? Een goede tip is om een aantal dagen een lijstje bij te houden, met daarop – taken die ik eigenlijk niet zou moeten doen – omdat het taken zijn die u veel tijd en energie kosten, of omdat het taken zijn waarvoor u te duur bent en die u dus beter uitbesteedt, zodat u zich kunt focussen op uw expertise en op uw klanten.

 

Een VA is niet duur.

Een VA is zelf ondernemer en komt dus niet bij u op de loonlijst. Daarnaast werkt een VA vanuit huis en maakt ze gebruik van haar eigen computer en mobiele telefoon. U hoeft dus geen werkplek in te richten. U huurt al een VA in vanaf enkele uren per week, precies voor die opdrachten die u kwijt wilt. Dat zorgt ervoor dat u de kosten binnen de perken houdt en dat u tijd krijgt om te focussen op uw expertise.

Heel concreet!

 

 

Kom in contact met Nicole Boonman

Als persoonlijk en virtueel assistente met een voorliefde voor de Duitse taal help ik graag ondernemers zoals u, die hun organisatie internationaal naar een hoger plan willen tillen. Samen werken met een virtueel assistente zorgt voor continuïteit, u krijgt weer tijd om te focussen op uw expertise en u heeft iemand naast u staan die met u meedenkt.

Benieuwd wat een virtueel assistente voor u zou kunnen betekenen?

Ik leg het u graag uit! Of bezoek mijn website voor meer informatie.

 

Met vriendelijke groeten,

Nicole Boonman | 0616019894

 

 

nicole@secretary-qlt.nl

www.secretary-qlt.nl

LinkedIn: Profiel van Nicole Boonman weergeven

Tags: