elke dag Duits

Jouw computer kan ook Duits

Je wilt jouw Duits verbeteren, je woordenschat vergroten. Met deze truc hoef je er geen extra tijd in te stoppen en kom je toch dagelijks wat Duits tegen.

 

Richt je omgeving Duits in!

Techniek is er in veel talen. Je browser spreekt net zo goed Duits als Nederlands. Wijzig de taal op jouw eigen computer, smartphone of bepaalde programma’s en apps. Als je twijfelt of je wel alles begrijpt, begin dan met één programma dat je dagelijks gebruikt. In jouw mailbox vind je blind de weg. Daar kan je prima alles een keer in het Duits lezen.

 

Maak je omgeving Duitstalig

Bevalt het dagelijkse hapje Duits? Wil je er nu meer tijd in stoppen? Ga dan aan de slag met een app als duolingo of babbel. Duolingo heeft als software voor Nederlandstaligen die Duits leren. Je kunt beginnen met de plaatsingstest zodat jouw eerste lessen niet te saai zijn. Babbel wordt helaas nog niet aangeboden met Nederlands als voertaal; maar jouw Engels is vast goed genoeg.

 

Elke dag een kwartier

Het gaat erom dat je zo vaak mogelijk voor korte tijd oefent. Dat werkt het beste voor je hersenen. Elke dag een kwartiertje is al voldoende om je woordenschat te vergroten en je luistervaardigheid te verbeteren. Je kunt ook beter leren spellen en zelfs jouw Duitse uitspraak kan je oefenen met deze apps.

Ga direct aan de slag! Of ga lekker naar buiten. Genieten.

 

Meer tips

Hoe je jouw Duitse woordenschat aanzienlijk vergroot — zowel online als offline manieren.

(Dagelijks) Duits leren kan ook heel goed met de Duitse radio. Mijn tips voor Duitse zenders, programma’s en podcasts.

 

 

Meer info, training en advies

Maria Stratemeier

 

info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits: handeln auf deutsch