gesprek met een Duitse vakgenoot

Interview met een expert

Één onderdeel van mijn driedaagse training — de Onderdompeling Zakelijk Duits — is het gesprek met een expert uit jouw vakgebied. Voor veel cursisten is deze interview het hoogtepunt van hun training in Duitsland. Op de derde ochtend bereiden wij samen vragen voor.

Goed voorbereid in gesprek: in het Duits

De Nederlandse cursist stelt deze vragen dan aan de Duitse expert met wie ik een afspraak heb gemaakt. Voor mij is dit gesprek altijd heel leerrijk: Hier gaat het nog eens heel specifiek om de inhoud. Terwijl mijn Nederlandse cursist en de Duitse expert praten, zit ik de vaktermen mee te schrijven.

De goede woorden vinden

Soms help ik de Nederlander nog om wat vaste uitdrukkingen te begrijpen of geef ik uitleg bij dialect. Meestal redt de cursist zich echter uitstekend in dit gesprek: Hij heeft ontzettend veel opgestoken de twee dagen ervoor én: dit gaat precies over zijn onderwerp. Spannend! Meer dan één keer kwamen er zelfs zaken en relaties tot stand tijdens zo’n interview met een expert.

Individueel na-luisteren

Achteraf tijdens de lunch nemen de cursist en ik het gesprek nog eens door. Aan de hand van mijn aantekeningen spreek ik nog een luisterfragment in met belangrijk woordenschat, individueel voor deze cursist. Al dezelfde avond op de terugweg naar Nederland kan de cursist de Duitse uitdrukkingen naluisteren.

 

Één cursist over zijn driedaagse onderdompeling:

“Dankzij een intensieve driedaagse ‘onderdompeling’ bij Maria heb ik mijn doel bereikt om mijn Duits op een hoger niveau te krijgen.

Na van te voren duidelijk mijn doelen te hebben geformuleerd aan de slag gegaan op een zeer intensieve en toch leuke wijze de Duitse taal te verbeteren.

Wat mij zeer aansprak was dat ik zelf aan kon geven welke situaties zich in praktijk gesprekken voordoen om deze vervolgens te simuleren.

De balans die Maria tussen klaslokaal les en praktijkles (stadsbezoek, interviews, films) weet te creëren is uniek en maakt het ondanks het intensieve karakter een leuke ervaring.”

 

Meer over de onderdompeling

Mijn aanbod: Kom drie dagen onderdompelen in Duitsland! Wij stomen jou klaar voor soepele communicatie met Duitse zakenrelaties. Tijdens deze training behandelen wij exact de onderwerpen die jij nodig hebt om succesvol te handeln auf Deutsch.

 

Meer weten?

Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits: handeln auf Deutsch 

 

 

Tags: