Duitse televisie

Jouw Duits verbeteren door tv te kijken

Wat een rijkdom: de Duitse openbare omroep! Over elk onderwerp is er wel een documentaire te vinden. Zonder reclame. Vaak informatief en vermakelijk. Helemaal gratis. En ook in het buitenland kunnen Duitse afleveringen gestreamd worden.

Drie voorbeelden:

 

 

1. Ver weg

Nederlandse vrienden van mij gaan binnen kort de Kilimanjaro beklimmen. Wat een voorpret bij deze tv-avond laatst! 3sat is een zender met veel cultuur, een samenwerking van de Duitse ZDF, de Oostenrijkse ORF en de Zwitserse SRG SSR. Hun documentaire van drie keer 45 minuten gaat over een groep Zwitsers die op avontuur gaan in Tanzania op de Kilimanjaro. De afleveringen zijn nog tot juli te bekijken in de 3sat Mediathek.

 

2. willen weten

Mijn kinderen hebben zo veel vragen. Over antisemitisme, recycling, tienkamp, riolering, democratie… Spannend wordt het, waar ik zelf niet zomaar — één, twee, drie — een antwoord voor ze heb. Waar we bijna altijd antwoorden vinden is bij de Sendung mit der Maus. Gelukkig leggen ze van alles en nog wat uit, op een spannende, leuke en authentieke manier. Nog belangrijker: Ze laten al die content online staan. Heerlijk! Een bron van kennis: WDR-Maus.

 

3. Persoonlijke profielen

Over het leven van anderen gaat de rapportage-reeks 37 Grad van ZDF. De onderwerpen zijn uiteenlopend. Beroepen, relaties, samenleving, godsdiensten, families… Elke aflevering volgt één of meerdere personen in hun alledaags leven. Interviews en aanvullende informaties geven een concreet voorbeeld van een levend fenomeen. 37 Grad.

 

Aan de slag!

Ruil de socials tegen een informatief format. Ontdek iets nieuws en verbeter je Duits terwijl je je laat boeien door een onderwerp naar keuze!

Welke Duitstalige uitzendingen vind jij leuk?

 

 

Meer info, training en advies

 

Maria Stratemeier
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch