Duitse complimenten maken

Duitse complimenten maken

Vanochtend heb ik een mooi compliment gekregen. Mijn collega en vriend vindt mijn website heel goed. Hij is een halfuur blijven plakken, zei hij. Wat fijn om te horen. Ik groei van complimenten. Zeker twee centimeter.

 

Duitse complimenten maken: omgangsvormen

Hoe Duitsers omgaan met complimenten? Bij Deutsche Welle (buitenlandse omroep) heb ik uitleg gevonden. Een mooi kijkje in de keuken van de Duitse omgangsvormen.

Over Duitse complimenten ervaart u hier meer.

Met dit materiaal frist u makkelijk uw woordenschat op en leert u meer over typisch Duitse omgangsvormen. Bij de video (5 minuten) zit een tekstversie en wat opdrachten om te oefenen.
U gaat aan de slag? Mail mij de uitkomsten. Ik kijk het graag voor u na en geef tips: info@mariastratemeier.com

 

Gezongen Duitse complimenten: pop-muziek

Heeft u wat voorbeelden nodig voor Duitse comlimenten? De Duitse pop-poëten Sportsfreunde Stiller zingen een heleboel mooie complimenten. Luister naar het liedje “Ein Kompliment“:

 

Waarom maak je een Duits compliment?

Net als Nederlanders krijgen Duitsers vaak te horen dat ze te weinig complimenten geven. Teams werken beter wanneer zij goed communiceren. Mét waardering is werken immers veel leuker!

Mijn moeder zegt altijd: “Lob motiviert”. Als directeur van een metaalbouw-bedrijf en leidinggevende van zo’n dertig medewerkers is zij succesvol met deze maxime. En ook in onze opvoeding heeft ze mijn zusje, broertje en mij vaak aan het werk kunnen zetten met complimenten…

Mij heeft Gert-Jan gemotiveerd om zo door te gaan met mijn website. En om deze blogpost te schrijven. Dankjewel!

 

Uw ervaring met Duitse complimenten

Welke ervaringen heeft u gemaakt met complimenten aan of van Duitsers?
Ik ben benieuwd naar uw indrukken.

 

Meer info, coaching en advies

Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch

 

Tags: