Hoe verder na afloop van de beurs?

Beurs in Duitsland gehad – hoe verder?

Één van mijn klanten is onlangs weer op een Duitse beurs geweest. Hij is ondernemer en zit in de machinebouw. Op zo’n beurs in Duitsland vermaakt hij zich altijd prima, zegt hij: aardige mensen, lekker eten, veel leuke contacten.

 

Het blijft stil na de beurs in Duitsland

Maar na afloop van de beurs blijft het stil. Waar blijven al die geïnteresseerden met hun aanvragen? Hij zou wat opties voorstellen en wat voorbeelden laten zien. Dat had hij allemaal wel gedaan. Maar van de Duitsers hoort hij niets.

 

Voorzichtig en zorgvuldig communiceren

Het contact weer opnemen na zo’n beurs (of conference of netwerkbijeenkomst) is een kunst opzich. Duitsers willen wel benaderd worden maar niet gepusht. Zij willen wel alle nodige informatie van je maar je mag er niet te veel bovenop zitten.

In eerste instantie wilt u uw Duitse prospect natuurlijk van alle gevraagde informatie voorzien. Doe dat niet stapsgewijs en zo snel mogelijk. Neem liever de tijd tot u alle gegevens verzameld hebt. Verwoord dan een degelijke mail of laat hem opstellen.

 

Het juiste moment om door te pakken

Na deze vanzelfsprekende dienst is het een kwestie van timing. Het valt niet mee om het goede moment te vinden voor het zogenoemde “nachfassen”. Wanneer zullen ze uw informatie bestudeerd hebben? Wanneer zal het de baas schikken om zijn vraag met u te bespreken? Want de baas moet u hebben.

Lees mijn tips: Doorbreken op de Duitse markt.

 

Degelijke en bindende afspraken

Als uw prospect degelijk geïnteresseerd is, zal dit telefoongesprek afspraken opleveren. Wees nu niet vrijblijvend maar concreet en betrouwbaar in je woorden. Luister goed naar de vragen. U mag ook een antwoord uitstellen of om bedenktijd vragen en bijvoorbeeld een dag later erop terug komen.

 

Voorbereiding en nazorg van de beurs in Duitsland

Met een goede voorbereiding van uw stand-medewerkers haalt u meer rendement uit de beurs in Duitsland. Voor stevige (nieuwe) relaties is een degelijke nazorg van de beurs belangrijk. Naast het sorteren van contacten en prospects moet er veel gemaild en gebeld worden om tot zaken te komen. Hierbij ondersteun ik u graag.

 

Succes na de beurs in Duitsland door goede nazorg

Mijn klant uit de machinebouw zorgt samen met mij dat er degelijke zakenrelaties ontstaan op de beurs. Volgend jaar gaat hij weer lekker eten en mensen ontmoeten. Hij gaat er echter ook een aantal prospect ontdekken die groeien tot betrouwbare partners. Een goede Duitse nazorg creëert stevige relaties en nieuwe mogelijkheden.

 

Lees meer over de nazorg van een beurs in Duitsland.

 

Welke ervaring heeft u met beurzen in Duitsland?
Op welke manier neemt u contact op met relaties?

 

Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch 

 

Tags: