liebe

Houden van Duitsers

Populair-wetenschappelijke boeken lees ik het liefst. Over economie en maatschappij, brein en leren, taal en cultuur. Als het maar overtuigend en vlot geschreven is.Waarom houden Nederlanders ineens van Duitsers?

Het actuele boek van Merlijn Schoonenboom treft precies mijn smaak: “Waarom we ineens van de Duitsers houden” legt hij uit.
In de Nederlandse media stikt het van berichten, reportages en analyses over Duitsland. De meesten vallen me tegen. Te kort door de bocht.


Waarom dit boek me wèl overtuigt

Nederlanders houden weer van Duitsland. De auteur constateert het niet alleen; hij laat de lezer meedenken. Het boek stelt redenen en aanleidingen voor deze ‘nieuwe liefde’ voor.

Twee combinaties in dit boek vind ik boeiend:
– het Nederlands perspectief en de Duitse mentaliteit
– persoonlijke ervaringen en analyse van feitenInhoud: goed kijken naar Nederland èn Duitsland

De journalist beseft dat zijn verhaal twee kanten heeft: Het Nederlands perspectief en de Duitse positie. Beiden hebben hun eigen mentaliteit. De auteur slaagt er in om de Nederlandse bewonderaars en critici net zo sprekend te beschrijven als het Duitse voorwerp van verlangen.Stijl: persoonlijke indrukken èn feitenanalyse

Met zijn prachtige journalistieke stijl neemt de schrijver me mee door zijn wijk in Berlijn. Hij vertelt over zijn werk als journalist net zo boeiend als over zijn schoonfamilie of zijn kapper. De anekdotes blijven echter geen lege verhalen: de auteur bewijst grondige kennis van de Duitse geschiedenis en biedt diepgaande uitleg over de Duitse maatschappij. Daarbij blijft hij altijd beseffen dat hij zelf vanuit een bepaald perspectief kijkt – vanuit zijn Nederlandse achtergrond en zijn werk in de media.Aanrader

Wil je in het Nederlands lezen over Duitsland? En wil je meer diepgang dan een NRC special Duitsland? Meer diepgang dan een uurtje Tegenlicht?
Geniet van de uitgebalanceerde stijl en de scherpzinnige analyses van Merlijn Schoonenboom in “Waarom we ineens van de Duitsers houden”.Meer info, coaching en advies
Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits: handeln auf Deutsch

Tags: