met Duitse televisie Duits leren

Met Duitse televisie Duits leren

Een Duitse uitzending op tv? Iedereen kan met Duitse televisie Duits leren. Maak gebruik van het enorme aanbod van uitzendingen online en verbeter uw Duits kijkend en luisterend. Met een goede keuze leert u daarbij nog een hoop over boeiende onderwerpen.

Hieronder geef ik tips en links naar geschikte Duitse tv-programma’s om uw Duits mee te verbeteren.

 

Duitse uizendiggemist: ARD Mediathek

Net als het Nederlandse uitzendinggemist biedt de Mediathek van de Duitse openbare omroep ARD verslagen, films en documentaires. Vaak zijn dit programma’s van de afgelopen tv-week.

In de Mediathek (Duitse uitzendinggemist) kunt u op onderwerp zoeken, een film kijken zoals Tatort of een boeiende reeks documentaires volgen zoals Länder, Menschen, Abenteuer of Wissen vor acht.

 

Duitse televisie voor kinderen: ZDF tivi

Leert u graag over van alles en nog wat in filmpjes? Kindertelevisie is leuk omdat veel onderwerpen langskomen terwijl u alles ziet wat verteld wordt. Zo kunt u ook in de vreemde taal goed volgen. De speciale site ZDF tivi verzamelt educatieve en vermakelijke kinderprogramma’s.

 

Het Duitse jeugdjournaal

Toen ik in Nederland kwam wonen, leerde ik veel Nederlands door te kijken naar het Jeugdjournaal en Het Klokhuis.
De Duitse versie van het Jeugdjournaal heet logo! Onderwerpen als de bankencrisis, terrorisme of de Duitse rechtspopulistische partij AfD worden hier voor kinderen uitgelegt.
De reeks Die Sendung mit der Maus heeft traditie in Duitse woonkamers en is enorm polulair. Het onderdeel Sachgeschichten lijkt op Het Klokhuis. Hier krijgt u heldere en begrijpelijke uitleg over onderwerpen als het heelal, diplomatie en het steeltje van de appel.

 

Meer Duitse media

Uw Duits verbeteren kan zo makkelijk en vermakelijk zijn! Wilt u eens een Duitse tekst lezen of luisteren naar Duitse muziek of een boeiende radio-uitzending? Ik heb meer tips en links over Duits leren met Duitse media online.

 

Advies op maat? Vraag het vrijblijvend aan Maria!

Bent u op zoek naar een geschikte Duitse documentaire of een andere Duitse uitzending? Waar wilt u graag meer over zien in het Duits?

Ik help u graag de juiste Duitse uitzending te vinden.
Mail uw vraag aan info@mariastratemeier.com

 

Meer info, coaching en advies

Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch 

 

Tags: