Duits leren met Duitse media

Duits leren met Duitse media

Een vreemde taal leren. Dat kan terloops. Ik lees, luister en kijk de hele dag. Dus dat kan ook af en toe in die vreemde taal. Toch? Probeer eens Duitse media voor uw zelfstudie Duits!

 

Taal én cultuur leren via Duitse media

Zo heb ik Italiaans en Zweeds geleerd. En Nederlands. Naast contact met moedertaligen vind ik de media van de doeltaal geweldig om me te verdiepen in taal en cultuur. Hun mentaliteit, hun aanpak, hun uitdrukkingen – alles vind ik terug in de media.

De inhoud zelf kiezen: alles op Duitse media

Het nieuws volgen doe ik sowieso. Regelmatig lees ik verslagen en artikelen over onderwerpen binnen mijn branche of over mijn hobby’s. Dus doe ik dat ook in de taal die ik beter wil leren. Op mijn zestiende keek ik naar Italiaanse soaps; op mijn negentiende las ik Zweedse columns; op mijn tweeëntwintigste abonneerde ik me op de Opzij en luisterde ik naar Nederlandse luisterboeken.

U kunt het ook. Makkelijk!

U leest een artikel of kijkt naar een uitzending. En passant kunt u daarbij uw Duits verbeteren met Duitse media. Geen lesboeken maar echt authentisch materiaal. Teksten en beelden die Duitsers ook voor hun neus krijgen.

Drie soorten Duitse media waar u goed uw Duits mee kunt verbeteren:

Wilt u ook Duitse media gebruiken om beter Duits te leren? In deze reeks blogposts geef ik tips en links naar qualitatief Duits journalisme. Elke week behandel ik één soort kanaal:

  1. Duitse teksten zoals in Duitse kranten en Duitse magazine’s online
  2. Duitse liedjes van interpreten als Wir sind Helden, Die Prinzen, Basta
  3. Duitse tv-programma’s zoals op het Duitse uitzendinggemist
  4. Duitse audio-fragmenten zoals op de Duitse radio online

Bent u op zoek naar een bepaald onderwerp? Niets gevonden op Duitse media?

Schrijf waarover u graag meer wilt lezen, horen of kijken in het Duits. Ik ga met u op zoek en geef de link door.

info@mariastratemeier.com

 

 

Meer info, coaching en advies

Maria Stratemeier
+49 176 24 73 54 48
info@MariaStratemeier.com
Zakelijk Duits – handeln auf deutsch 

 

Tags: